søndag den 8. marts 2009

Om haven og husets navn

Over døren står der Skrænten. De første ejere kaldte dog huset for Villa Skrænten. Hvad er så en villa, ifølge Wikipedia er det et hus i landlige omgivelser omgivet af en have gerne placeret på et skrånende terræn. Så selvom jeg nok ikke er så vild med navnet så passer det jo meget godt og det skulle give uheld at lave navneændring på et hus. Heraf så også navnet på haven.

Haven er anlagt i 3 dele, foran huset er det en stor græsplæne som ender i en lille "skov, på hver side er det stenafgrænsning til hvad der før i tiden har måtte være staudebede.

Næste afdeling er frugthaven, som har huset et halvt dusin æble træer eller mere, et par pæretræer, et par kirsebærtræer, lidt blommer.

Sidste afdeling er køkkenhaven, hvor der også har indgået frugtbuske og som slutter med et nødehegn ind mod naboen.

Det var ikke let lige at gennemskue, for da vi overtog haven var alt groet til. Egernet elskede det og kunne let bevæge sig rundt uden at sætte en pot på jorden.

At fælde træer og ikke mindst rydde op bagefter er hårdt arbejde, men der er da kommet en del brænde ud af det, og der fældes med så stor omtanke som muligt, således at haven stadigvæk er et natur paradis for dyr, men også træder frem som originalt tiltænkt, men i vores ny fortolkning.

Havens nøgletræer er det store kirsebærtræ, bøgetræet, frugttræerne og den store kirsebær kornel (Cornus mas).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar